Janssen Gevelmontage

Aluminium kozijnen


Tegenwoordig worden steeds meer eisen gesteld aan isolatie en veiligheid. Het toepassen van hout en kunststof loopt daarbij tegen zijn limieten, de oplossing: aluminium.
Aluminium kozijnen isoleren niet perse beter dan zijn alternatieven, hout en kunststof.
Maar aluminium kozijnen maken op basis van isolatie toch het verschil.Dit zit hem voor een deel in het feit dat de ramen steeds zwaarder worden.
Door de ramen verliezen we in alle gevallen de meeste energie,dit omdat het simeplweg ook het grootste oppervlakte is.
Dit kan voorkomen worden door verschillende lagen glas aan te brengen. Eerst was er alleen, enkel glas, maar nu is reeds driedubbelglas te verkrijgen.
Dit isoleert veel beter maar is ook een stuk zwaarder. Zeker bij grotere ramen is daarmee een kozijnconstructie van hout of kunststuf niet meer voldoende, de oplossing is het oersterke aluminium.
Ook op het gebied van veiligheid staan aluminium kozijnen hun mannetje. Dankzij de sterkte van aluminium kozijnen is uw woning veel beter te beveiligen.
In hout en kunststof boren inbrekers geruisloos gaten om de boel te forceren, dit gaat bij aluminium niet op.
Daarnaats is het door de sterke contructieve werking van aluminium veel beter om deuren en ramen met meerpuntsvergrendelingen te beveiligen.
Als inbrekers echt met zwaar geschut komen dan komen zo ook via een aluminium kozijn binnen maar dit duurt significant langer dan bij hout of kunststof.

About
About

Voordelen van aluminium kozijnen


 • De kozijnen zijn sterk en licht.
 • Ook hebben aluminium raamkozijnen een hoge isolatiewaarde (akoestisch en geluidswerend).
 • Een groot voordeel is dat aluminium kozijnen bijna geen onderhoud nodig hebben.
 • Aluminium is goed bestand tegen alle weerstypen en verandert niet in kleur of vorm, in tegenstelling tot houten kozijnen.
 • Daarnaast is het erg moeilijk om schade aan te richten aan aluminium. Dit zorgt ervoor dat aluminium kozijnen minder inbraakgevoelig zijn dan andere soort kozijnen.
 • Tevens zijn aluminium kozijnen in alle RAL kleuren te verkrijgen en nog kleuren die niet voor kunsstof te verkrijgen zijn.
 • Contact

  René Janssen +316 28 88 82 58
  rene@janssengevelmontage.nl

  Adres

  Janssen Gevelmontage
  Burg-Bloemartsstraat 12
  5913 BE Venlo

  Bedrijfgegevens

  K.V.K. nummer: 12060290
  Montage bedrijf
  janssengevelmontage.nl